globulation2 — амеби атакують!

| комп'ютери, ігри, linux

уявіть собі симпатичну пластилінову амебу з чотирма псевдоніжками... знайомтеся: оце і є персонаж оригінальної, кумедної стратегічної гри globulation2.

використання таких незвичних персонажів (юнітів) у грі -- це лише одна особливість, котра робить її незвичною і доволі кумедною. друга "фіча" -- система керування юнітами, котра дозволяє позбутися нудного мікро-менеджменту, що притаманний більшості класичних стратегій (warcraft, starcraft тощо): у globulation немає необхідності роздавати команди окремим юнітам! замість цього гравечь керує всією колонією: де що побудувати, які будівлі проапгрейдити, які ділянки карти захищати, і куди направити ударні сили. а маленькі амеби вже самі вирішать, хто саме візьметься за ту чи іншу роботу.


третя особливість, що вирізняє globulation2 серед більшості вільних ігор -- чудовий навчальний режим (tutorial), що дуже поступово, без напруження і з гумором дозволяє новачкові за 20 хвилин опанувати всі тонкощі управління колонією амеб =)

грати у globulation2 -- приємно і весело, забавка зовсім не викликає роздратування, як більшість інших стратегічних ігор, і має всі шанси залишитися однією з улюблених ігор на ті випадки, коли є 20 вільних хвилин і хочеться просто розважитися перед екраном.

пограти у globulation2 можна не лише на linux -- єсть портативна версія програми для windows (не потребує інсталяції -- достатньо завантажити і запустити). гра вільна (ліцензія gpl) і безкоштовна.

на веб-сайті гри та на порталі youtube можна знайти відеоролики:



посилання: