ностальгія і тотальна руйнація

| комп'ютери, ігри, linux, ностальгія

час від часу переглядаю новинки програмного забезпечення для linux через rss-подачі веб-сайту freashmeat.net -- іноді трапляються справді цікаві речі. сьогодні, схоже, один з таких днів: прочитав незвичний анонс word war vi, і на сайті проекту знайшов ось таке відео: шість хвилин тотальної ігрової руйнації і ностальгічний шок!



супер! ті, хто грав у те, що років з десять-п'ятнадцять тому називалося комп'ютерними іграми, мають все згадати... в моєму випадку -- довгі ночі перед екраном модного пк "поиск" з касетним магнітофоном замість дисковода =)

спробую перекласти анотацію до гри:
на початку був ed. це -- стандартний текстовий редактор. за ним був vi -- і це було добре. згодом прийшов emacs, а з ним -- страшна нестача оперативної пам'яті. твоя місія -- пройти через всю системну пам'ять та позбавити комп'ютер від emacs'ів! непроста місія, бо emacs'ових союзників -- безліч.

word war vi -- типова стрілялка з визгядом збоку у стилі аркадних ігор кінця 80-х. ти мусиш пілотувати свій космічний корабель vi"per крізь оперативну пам'ять, рятуючи загублені своп-файли, уникаючи захисних механізмів операційної системи, і безжально стираючи процеси emacs, котрі вповільнюють роботу комп'ютера. коли всі своп-файли буде збережено, прямуй до сокета, який перенесе тебе до наступного вузла в кластері.
бугога! чиста алюзія на війну текстових редакторів, що свого часу розгорілася у *nix-спільноті! обов'язково викачаю гру і спробую! людям, що не є ностальгуючими фанатами подібного страхіття, мабуть, дивитися таке буде нецікаво, правда?