microsoft нагадує чиновникам про себе

| комп'ютери, україна, ринок

чи ж я не писав, що обома руками за посилення боротьби з піратством на українському ринку програмного забезпечення? тож мене зацікавила новина на порталі proit.ua про те, що microsoft має намір перевірити комп'ютери вкраїнських державних органів на предмет використання неліцензійних програм:
microsoft проверит компьютеры чиновников
компания решила побороть пиратство в государственных органах украины. как сообщил «24» генеральный директор «майкрософт украина» эрик франке, компания намерена провести аудит использования легального программного обеспечения (по) в госорганах. исследование должно начаться уже в этом месяце и закончиться до конца года.
ну, нарешті! подумав собі я. бо вважаю, що легалізація ринку -- одна з перших умов для популяризації якісного вільного програмного забезпечення. піратству бій =)

щоправда, є одне "але": microsoft вже давно обіцяє активно взятися до виховання піратів, проте якоїсь надзвичайної активності не видко. і черговий анонс більше схожий на обережне нагадування: мовляв, що ж ви, панове державники, обіцяли купити ліцензійний софт -- і обіцянки своєї не дотримуєте? народ можна дурить, але ж у нас бізнес, і вплив у певних колах, тож ми можемо як помогти (цінами) -- так і натиснути на різні політичні й економічні важельки; наразі ще прагнемо помогти -- от і перевірку (точніше, інвентарізацію) допоможемо провести, і калькуляцію витрат для вас зробимо. приблизно такий натяк =)

посилання: