з телефонами просто біда

| телефон

протягом місяця «технічного бойкоту» сталося декілька подій, пов'язаних з мобільними телефонами. поділюся — важливіші найперше.

похоронний сервіс від равіс'а

нажаль, мій вірний старенький sony ericsson k750i покинув цей грішний світ. не без допомоги сервісного центру. було так.

одного разу на весні — більше як півроку тому, — телефон впав на асфальт. працював після цього справно, але мав тріщину на дисплеї, і через це верхня третина екрану показувала тільки сіру пляму. некрасиво, не дуже зручно, але хто користувався k750-м, знає: нічого справді важливого у верхній частині екрану не відображається.


отже, більш як півроку я користувався побитим телефоном, бо ліньки було їхати в сервіс, та й не хотілося витрачати гроші на ремонт: а я собі здогадувався, що заміна дислпея виллється в чималі грошенята.

але врешті-решт набридло, повіз. в "равіс" (на русанівці), що забезпечує офіційний сервіс sony ericsson в україні (далі буде стисло, щоби я не встиг перейти на нецензурщину). пообіцяли відремонтувать за 400 грн. через тиждень телефонують і пропонують забрати телефон, бо відремонтувать не зможуть, і телефон не працює.

тут я насторожився: не працює?

приїхав в сервіс, але забирати відмовився, поки не покажуть, що телефон "включається". дівчаті, що сиділа на видачі, вдалося мене конекретно образити — не вдаватимуся в деталі, криміналу жодного не було, але на місці керівника я б таких людей садовив хіба що в бухгалтерію, подалі від клієнтів. в той день телефон я так і не забрав, поїхав собі.

через день мені зателефонував керівник сервісного центру, запросив зробити ще один візит. ми дуже мило побесідували, він вибачився за роботу операторки на видачі... але результату це не змінило: "равіс" збирався віддати мені "метрвий" телефон, хоча прийняв у мене робочий. дивний збіг кількох дурних обставин — друкарська помилка у прізвищі при оформленні квитанції? відсутність у ній номеру паспорта? по-ідіотському зформульований "діагноз" телефона? відсутність печатки на квитанції? — призвели до того, що навіть пробувати сперечатися було марно.

я забрав телефон, вкинув його у смітник там же в кабінеті (дитячий жест протесту, але як ще?) і пішов собі.

висновок для себе такі:

  • ймовірність успішного ремонту ніяк не залежить від вартості апарата: що дорожчий, то більші будуть втрати;
  • здаючи апарат в ремонт, варто перевірити і добитися правильного написання прізвища та ініціалів, обов'язкового вказання номеру документа в квитанції, тричі перевірити формулювання попереднього діагноза.
все-одно гарантії не буде, але можна хоч якось покращити шанси захистити свої інтереси.


лижі не їдуть

отже, я залишився без телефона, але в мене в шухляді лежав запасний, куплений колись для тещі lg kg270, з якого я жартома колись пропонував зробити телефон на дві sim-карти =)

головна перевага цієї мобілки — ціна: всього $60 за телефон. але...

...послухайте мене, братці. ніколи — ніколи! — не купуйте цей апарат (ну... хіба що для тещі).

що до мене, то це перший і останній раз, коли я взяв до рук телефон від lg. вибачайте, але такий вже я злопам'ятний. поясню, чому.

я не балувана людина. моїм першим мобільним телефоном був siemens c35i. проста, бюджетна модель, але доволі збалансована, і з досить оригінальним — як на свій час, — дизайном.

згодом, роки через два чи й три, поміняв його на siemens me45 — знову залік, у своєму класі телефон був зроблений на відмінно. зовні не тягне на бізнес-клас, але це найзручніший у користуванні телефон з усього, що мені колись доводилося тримати в руках — з усього, включаючи такі речі як, скажімо, htc s710 тощо.

після того вже — sony ericsson k750i, який теж мене повністю влаштовував.

кожна з цих трьох трубок легко дасть фору лижному kg270'му в зручності використання, якості зв'язку, ергономічності тощо. навіть старий c35, як не дивно. пара моментів, з яких, мені здавалося, вже всі виробники "виросли":

  • якщо протягом друку нової sms-ки раптом лунає вхідний дзвінок... більшість телефонів автоматично зберігають надрукований текст у чернетці. тільки не kg270!
  • більше того: якщо — випадково чи навмисно? — вийти з редактора sms, більшість телефонів запитають, чи зберегти чернетку. k750 йшов далі й нічого не питав — але наступного разу при створенні нової sms-ки він питав, чи треба повернутися до того тексту, який вже було надруковано раніше! тільки не kg270!
  • до kg270 я не міг навправду повірити, що деякі телефони передають звук гірше інших: мені здавалося, що тут всі вони мають бути на одному рівні через однакову, по суті, начинку... не знаю, що там зробили в lg, але тепер завдяки kg270 я знаю, що таке справді поганий прийом.
можна було б продовжувать довго, але хочеться закінчити коротко: kg/ам, автор лижник.


android: друга інкарнація

але життя приносить і приємні сюрпризи. приміром, для мене повідомлення про вихід другого — після htc dream — смартфона на базі google'івської «мобільної» операційки android є хорошою новиною.

ні, не тому що я злорадно чекаю появи якогось «вбивці iphone'а» — його вбивця мені відомий, це банальна статистика оновлення парку апаратів кожні 2—2,5 років...

android мені подобається, бо він в міру відкритий, а тому цікавий, а ще ж дозволяє — в перспективі — виробникам вільніше експериментувати з платформою, швидше видавати на гора нові моделі й робити їх дешевшими на розмір ліцензії microsoft windows mobile.

отже, в австралії такий собі руслан коган (ruslan kogan) і компанія kogan technologies анонсували свою версію «гуглофона» за назвою agora. новинка має з'явитися в продажі в автралії за ціною від $300 до $400 взалежності від конфігурації. мені сподобалися фото:



по-секрету скажу, що юрко новоставський тримав гуглофон htc в руках — під'южую його написать в блог про враження, позитивні й негативні.

оновлено. читайте огляд гуглофона htc g-1 від юри новоставського!