радіо промінь онлайн

| політика, інтернет, україна

останнім часом вранці дорогою в офіс та ввечір, повертаючись додому, замість музики намагаюся знайти якусь інформаційну програму... непроста задача: складається враження, що вкраїнське радіо зовсім запопсувалося. вранці краще: на радіо промінь (105fm) якраз по дев'ятій, здається, розпочинається блок інтерв'ю насуспільно-політичні теми.

сьогодні, приміром, слухав таку собі ларису кочубей (1970 р.н.), доктора політичних наук і професора. мова йшла про українську політичну еліту: чи є вона взагалі, якою повинна бути, чи має україна шанси на її становлення і як це становлення могло б відбутися. інтервью виявилося нецікаве — мені на мить здалося, що я знову в інституті, і присутній на складанні іспита чи заліку якоїсь білявки... але сама тема зацікавила, тож мусив дослухати. пані кочубей вважає, що політичної еліти — в строгому визначенні терміну: не просто політики-професіонали, але такі, що завдяки сильній харизмі та високим етичним якостям могли б вести за собою політикум і виправдовувати сподівання виборців — україна не має. і тут мені було б важко з нею не згодитися. але як і звідки могла б така еліта постати — оце питання, на яке, по-моєму, навіть натяку відповіді не прозвучало, попри те, що сама суть проблеми була означена.


в політику приходять люди не з вулиці — це як мінімум владні особистості, здатні боротися і йти до мети «по головах», і з сильною бізнесовою підтримкою за плечима. сентименти, благородство, лояльність до україни в широкому сенсі — всі такі «баластні» якості мені з кожними виборами все складніше собі уявити в активі таких людей. тут все підпорядковано задачі отримати в свої руки владу — і застосувати її на користь своїй групі підтримки, щоби якомога довше ту владу утримувати.

і от: як ці сильні й цілеспрямовані люди погодяться допустити когось до вибудови українського політикуму на якихось інших, окрім суто бізнесових засадах?

не знаю.

p.s. про радіо промінь. на сайті станції можна послухати прямий ефір онлайн (більшість сучасних аудіопрогравачів підтримують стрімінг), а також завантажити записи окремих передач у форматі mp3. в розділі всесвітньої служби радіо україни єсть навіть декілька передач англійською та німецькою мовами. можливо, комусь стане в нагоді.