moblin на нетбуці: коротко про перші враження

| огляд, комп'ютери, linux, нетбук

хто чекав великий огляд moblin’а від tivasyk’а? маже дочекалися! доречі, прошу пробачення за майже двомісячне зволікання з поверненням до цієї теми — мені потрібно було знайти вільний нетбук під цей проект, щоби не «ламати» свою машинку, якою я щодня активно користуюсь.

доречі, окрема подяка kobzar’еві з українського форуму aspireone.com.ua за сприяння. також дякую усім, хто відгукнувся коментарем на пропозицію зробити огляд moblin’а.

отже, вчора встановив moblin 2.1 на нетбук aspire one (модель l110: пам’ять 512 мб, ssd 8 гб) і поновив систему з мережі. трошечки погрався інтерфейсом, спробував стандартний програмний набір.

перші враження: проста і швидка інсталяція з мінімумом «дурних» запитань, але «некрасивий» інсталятор; дещо незвичний у використанні, проте дуже цікавий інтерфейс без стільниці, очевидно «заточений» під майбутнє використання з тачскрінами; надзвичайно спрощені версії програм у стандартному наборі, зокрема здивував поштовий клієнт; куций набір програм в репозиторіях; продуманий інтерфейс доступу до встановлених та доступних програм, налаштувань системи тощо; українська локалізація інтерфейсу; суперська ідея синхронізації контактів, календаря, задач з онлайновими сервісами…

це дуже коротко. значно детальніше буде в серії подальших дописів.

p.s. якщо є конкретні питання (що подивитися, які скріншоти показати і про що позвітувати) — пишіть в коментарях.