ідейний штурм: лого та іконка для укрнетбука

| комп'ютери, ідея, нетбук

коротко: хочу провести невеличкий конкурс ідей для логотипу та іконки (favicon) для блога «український нетбук». детальніше — читайте далі.

про «український нетбук»

вже більше року — від лютого 2009-го — ми з юрою новоставським (@yurnov) напару ведемо спільний блог «український нетбук»: за нашою задумкою, це мала бути така собі збірка цікавих (новини) і корисних (різні практичні підказки) дописів про ультрамобільні комп’ютери (ноутбуки, нетбуки, комунікатори) українською мовою.


ідея проекту народилася одного разу, коли я переглядав архів свого блогу tivasyk@home і вчергове зауважив, як багато зовсім різних тем тут намішано: і комп’ютери з linux’ами, і велосипеди з автівками, і порнографія з еротикою… і, звісно ж, дописи «за життя» та про українські політичні реалії. ну чисто тобі звалище. з одного боку це погано: пересічний читач віддав би перевагу тематичному блогу… а з іншого — я свідомо не хочу перетворювати свій персональний щоденник на якийсь тематичний ресурс. адже все це, про що я пишу — це і є моє життя.

проте комп’ютери, а надто портативні — і справді, утворили окрему, величезну і досить чітко окреслену тему в цій мішанині. до того ж, пропрацювавши вже більше 10 років у галузі it, я можу час від часу висловлювати якісь непусті, хоч і суб’єктивні думки про ринок вцілому. і подібна ж ситуація склалася у юрка з його особистим щоденником. от ми і вирішили усі свої довписи в цій темі дублювати в окремому колективному блозі. і назвали цей проект «український нетбук».

цілий рік ми «забавлялися» цим проектом, щиро лінуючись робити з нього щось більше, ніж просто ще одну стрічку з анонсами наших дописів і час від часу з цікавими перепублікаціями інших українських блогерів (за їхніми дозволами). а ось тепер — і не в останню чергу після згасання інтересу до теми українізації itc — зажевріло бажання перетворити «укрнетбук» на справді цікавий і справді колективний ресурс. але починатимемо з малого =)

конкурс ідей

найперше — набридло бачити просто текстову назву і стандартну блогерську іконку, відкриваючи «український нетбук». хочеться мати нехай простий, але якийсь характерний логотип. отже — конкурс.

хоча «конкурс» — це навряд чи підходяща назва, скоріше варто було б сказати «мозковий штурм», тому що умови будуть дуже прості й незаформалізовані: присилайте ідеї. в будь-якому вигляді — не обов’язково навіть якісь готові ескізи, хоча це найцікавіший варіант. навіть просто посилання на якусь графіку, яка стійко асоціюється з тематикою блогу і може стати основою для лого, будуть доречними. часових обмежень також не буде — пропонуйте, поки я не підберу щось справді цікаве, або ж поки не виявлюся завалений спамом =)

попереджу: формалізованого і справедливого вибору «переможців» не буде — замість цього я просто подарую футболку з майбутнім лого «укрнетбука» тому, хто запропонує найцікавішу ідею, і ще дві таких самих футболки розіграю між рештою активних учасників цього «штурму» (з рівними шансами).