третій прокол

| життя, автомобіль

третій прокол за водійський стаж
сьогодні упіймав свій третій прокол — про два перередні вже звітував у блозі: перший восени 2009-го і другий навесні цього року.

було так: вранці, як завше, сіли з печиком в автівку, нормально доїхали до школи, а коли паркувалися там поблизу — випадковий перехожий постукав у віконце і показав на заднє праве колесо…повністю спущене, диск «сидить» на землі.

скидалося на те, що їхав так від самої парковки біля дому. наче варто було б дорікнуть собі, що зрадив звичці завжди оглядати колеса перед виїздом… з іншого боку — довелося б іти до школи пішки, спізнилися б =)

винуватець — шуруп в шині
провів синочка, а тоді повернувся до автівки — і до роботи. процедура ж знайома: розвантажити багажник (завжди там щось накопичується), дістати запаску, ключ і домкрат, зняти-поставити колесо, завантажити все назад — і на шиномонтаж. обов’язково. тому що їздити без запасного, зібраного й напомпованого колеса — неправильно.

щоправда я собі розміркував, що коли вже візиту на шиномонтаж не оминути — можна нарешті й поставити зимову гуму, так і зробив — тепер, попри надзвичайно теплий листопад, машинка на «заиовому ходу», тож як собі хочете, але чекайте морозів =)

а винуватцем запізнення в офіс і зайвих витрат знову виявився шуруп…

p.s. хлопчина на монтажі вмовив спробувать газ (який?!) в шинах — побачимо, чи буде з того зиск, або ж бодай суб’єктивна різниця в керування, але щиро кажучіи, піддався виключно з бажання один раз впевнитися, що це лише міф.