хороших серіалів не буває

| негатив, кіно, культура

деякі люди вважають, що серіали бувають погані та хороші… мені цих людей трішки шкода.

ідеальний серіал — нескінченний. тому він не може бути носієм логічно завершеного, художньо довершеного сюжету. з виходом кожної нової частиною будь-який серіал вироджується в фарс.

навіть battlestar galactica… — особливо bsg!

…бо якщо серіал починається як фарс — він і не стане набагато гіршим надкінець. якщо серіал починається як мильна опера для старшого покоління сільских населених пунктів російської федерації — він лише виграє від виродження у фарс.

але якщо авторам серіалу в пілоті та перших серіях вдалося, — нехай не ідеально, нехай за умови певної поступливості не розбалуваного якісними космічними теле-операми глядача — створити певну атмосферу, змусити глядача на 40 хв. повірити в емоцію… тоді виродження забиває ще один цвяшок в ідею «якісного телепродукту».

інший цвяшок — стопіцотий, — вбиває оцінка цього фарсу на imdb: 9,0. голоси безмозких зомбі піднесли цей, непоганий в принципі, але все-таки на рівні другосортного кіно, серіал вище щабля, на якому стоять, скажімо, «човен» чи «бразилія».

це — статистичне підтвердження принципу зростання ентропії в проекції на соціальну історію: в екстраполяції на нескінченність будь-яка здорова ідея загине під вагою натовпу бездумних хом’ячків — (справжнє) мистецтво, (чесна) політика, (якісна) продукція тощо. все виродиться в однорідне аморфне гімно.

але з модним лого на гламурому корпусі.