мандрівка до львова

| канада, україна, мандри

на вихідні 14–16 квітня мандрували з братиком до львова, двома родинами. запланували невеличку автопрогулянку чотирма замками «золотої підкови»:
насправді через мрячну, холодну погоду відвідали лише перші три замки… а мандрівка перетворилася на гастрономічний тур львівськими тематичними рестораціями:
це за три неповних дні, — фактично два. наприкінці я вже гадав, що місяць не годен буду їсти чи бодай зазирати до холодильника…

серед трьох замків найбільше — архітектурою, — сподобався підгорецький. напрочуд гарна будівля, навіть попри жалюгідний стан, в якому її полишили… серед ресторацій найсмачнішими мені особисто видалися «гасова лямпа» та «під золотою розою», але «криївка» поза конкуренцією в плані оформлення та занурення в атмосферу =)

їздили автівкою, маршрут — через житомир та рівне. найкраща ділянка — якраз між житомиром та рівним. від рівного до львова — гірше, але може бути, хоча тут переважно одна смуга в кожну сторону, тож тримати крейсерську швидкість неможливо… особливо дратують сільські жлоби на жигулях, котрі вперто витискають свої 80 км/год по центру смуги замість того, щоби по-людському пропустити.

найгірша ж ділянка, як не дивно (три роки тому було навпаки) — від києва до житомира. ремонт, по одній смузі в кожну сторону, обмеження 70 км/год… і довжелезна тягнучка на київ 16-го квітня ввечері, через котру ми останні 50-70 кілометрів їхали години чотири, не менше.

гномиків так ні разу і не поганяв за три дні).


наостанок ще одна новина: увечері 17 квітня отримав sms-повідомлення з банку про те, що мініміграції квебека зняло 851 канадський доляр за розгляд іміграційної справи. це означає, що нарешті, через півроку після відправки документів до відня, наші анкети взяли в роботу.

хороша новина, тому що, по-перше, не справдилися мої побоювання про значне подовження очікування цього моменту в зв’язку зі значними змінами в іміграційній політиці квебека. і по-друге, вартість розгляду для тих, хто відіслав документи до оголошення змін, залишилася тією ж, якою була минулоріч.

приблизно за два-три тижні треба чекати поштою офіційне повідомлення про відкриття справи — так зване accusé (de reception).

оновлення (4.05.2012). ось тут трапився непоганий песимістично-оптимістичний огляд легальних і не дуже способів опинитися в канаді.