період інкубації

| музика, комп'ютери, ігри

чи є тут ще геймери старої закалки, котрі пам’ятають назву «incubation»? свого часу це була якщо не культова забавка у своєму жанрі (тобто не настільки культова, як fallout 2 чи jagged alliance 2), то принаймні дуже й дуже відома; в наших теренах — як «період інкубації».

та що розказувать… тому, хто в курсі, достатньо одного погляду на ілюстрацію, щоби відчути ностальгію. або переглянути трейлер. одна з небагатьох забавок, які я пройшов повністю — і то на одному видиху. нагородою мені став надзвичайно класний атмосферний останній трек саундтреку, який я потім слухав ще дуже довго, аж поки не загубив cd з грою.

так от. трек називається «incubation of an insect nation» (версія 2), і його можна (треба!) завантажити (2,3 мб, mp3) з сайту incubation data archive

…а разом з ним весь саундтрек і, для повноти задоволення, всю забавку! на сайті wine твердять, що є шанси запустити її на linux. можливо, пізніше спробую.

тим часом навіть якщо не вийде — не біда! пригадати 1997-й можна із xenosquad, флешевим рімейком інкубації. тут бракує сюжету та рольової складової, котрі створювали неповторну атмосферу — але тактичний геймлей та графіка передані досить достовірно.

приємного ностальгування тим, хто в темі.