велобудні

| життя, велосипед

завтра буде тиждень, як я розпочав свій велосезон. за шість днів накрутив 82 кілометри згідно профілю на strava.com, і провів на колесах 6 годин.

що, нема чим вихвалятися? насправді я дуже з того радію, тому що… по-перше, для лінивого матрасника, як я, котрий практично повністю пропустив минулий сезон — непогано. по-друге, робота ж сидяча плюс вже за тридцять, а від новорічних свят аж до кінця березня якось не випадало ходити в басейн, — почав набирати вагу. особливо далося взнаки після дуже смачної мандрівки до львова… коротше кажучи, саме час було схаменутися.

і от скажу вам, що проста софтинка на смартфоні чудово допомагає підтримувати зацікавленість і не лінуватися.

проте помітив і кілька недоліків:
  • надто примітивний режим велокомп’ютера (вже згадував про це, для мене не критично);
  • немає візуалізації трека на карті під час виїзду, «наживо» (лише після запису трека);
  • не кешується інформація профілю (схоже, навіть аватарка не кешується!), тобто без підключення до інтернету — працюють лише рекордер та список треків;
  • нема фільтрування записаних треків — в списку strava cycling відображається вся активність, включно із зареєстрованими вручну через сайт запливами;
  • немає автопродовження запису після перезавантаження смартфона (у my tracks є така функція!);
  • …і, як на зло, за 6 днів софтинка двічі перезавантажувала смартфон під час запису трека.
тим не менш, продовжую користуватися. тільки от хто би ще спробував endomondo і написав щось детальне до свого щоденника, га? є тут веломатрасники з android’ами?

з цікавого. учора зважив байк — 14,8 кг. це разом з підседільною сумкою, в ній мультитул і запасна камера. оскільки вага потрібна була для врахування на strava.com — поправок не робив.

переглянув комплектацію giant sierra, про основні елементи обвіски почитав щось в тенетах… і прозрів: з якого г…на все-таки збирають недешеві, по суті, велосипеди (хоча затяті байкери казатимуть, що $600 — це таки дешево). тож задумав колись — не в цьому сезоні, — підібрати альтернативну обвіску і прицінитися. я не вибагливий, мене влаштував би навіть deore — але ж не така збірна солянка, як «із коробки».

наразі ж з потрібного — лише придбати новий ланцюг (чи два) для циклічної заміни, та пару кронштейнів на стіну, бо якщо одного велосипеда ще можна було так-сяк зберігати в квартирі, то два — вже дуже проблематично.