життя на двох колесах

| життя, велосипед, товари

продовжую накручувати кілометри. у вівторок дорогою з роботи втрапив під холоднющу зливу з громами та блискавками… зіпсувала мені весь підйом по петропавлівській: довелося на півдороги сховатися під якийсь навіс та півгодини чекати, поки дощ вщухне.

…і щойно я виїхав з-під того навісу, сподіваючись, що вже не поллє — таки полило. промок, як хлющ, і змерз, як цуцик, але мусів вже крутити, щоби принаймні зігріватися. звісно ж, коли додому лишалося якихось 10 хвилин, дощу вже як не було.

люблю стихію зачудованою ненавистю!

минулої п’ятниці придбав собі свій перший велорюкзак. до того катався з deuter futura 22 ac sl миленької — дуже класний, але не надто зручний на велосипеді: трішки завеликий літраж, і система aircomfort з’їдає корисний об’єм та суб’єктивно додатково зменшує розмір підвіски, і без того розрахованої на жіночу спину (sl).

досить довго вибирав з того, що можна було знайти на віртуальних полицях київських онлайнових крамниць (хотів одразу замовити), і врешті-решт зупинився на deuter compact exp 10 sl. замовляв практично наосліп, трохи непокоївся, чи не буде слім-підвіска все-таки замалою…залишився повністю задоволений: рюкзак чудовий, розмір підійшов.

подобається практично все, особливо:
  • зручна вузька форма та ідеальний розмір (як для велосипедиста);
  • кишеня під 3-літровий гідропак (трішки закоротка для camelbak unbottle 100 oz., але запхав) і справді зручні клапан та накладка на лямку для шланга;
  • додаткова блискавка для зміни об’єму, зручні компресійні ремінці;
  • продуманий внутрішній дизайн: всі кишені потрібні, нічого зайвого;
  • додаткові кишені на крилах поясного кріплення, до яких можна дотягтися рукою під час катання;
  • дрібничка, яка демонструє увагу до дизайну: язички замків фіксуються попарно, не хляскають.
не подобається лише це:
  • кишені на поясі важко, практично неможливо надійно застебнути однією рукою через трішки невдалу конструкцію;
  • ціна досить висока.
коротше кажучи, deuter кермує, і серію compact exp можу рекомендувати велосипедистам.

тим часом братик, залишивши свій giant terrago disc з в україні, вчора придбав собі в торонто trek fuel ex 5.5, в стані легкого б/у (модель 2008 року). за (імхо) смішні $770. машина просто красива!

 тепер переконую його спробувати strava cycling на смартфоні, щоби ще трішки нівелювати ті 7’600 км відстані між нами.