конвертувати kml в gpx? а дзуськи…

| підказки, велосипед, android

після перегляду мого допису про strava для велосипедистів комусь могло видатися, що аби користуватися онлайновим сервісом strava.com для обліку покатушок чи побігушок, обов’язково мати саме смартфон з android. це не так.

по-перше, софтинка strava cycling доступна також для iphone’ів. по-друге, на сайті продаються пристрої garmin, котрі підтримують синхронізацію з сайтом (через пк) — щоправда, невиправдано дорогі, як на мене. є ще третій спосіб, найбільш демократичний

можна самотужки завантажувати на сайт файли маршрутів (.gpx, .tcx, .fit), записані будь-яким gps-трекером, програмним чи апаратним. наприклад, тим-таки google my tracks.

щоправда, тут є невеличка хитрість: потрібно експортувати gpx просто з my tracks, а не завантажувати трек в google maps’и чи в google earth і потім намагатися експортувати та конвертувати kml! тому що не вийде: maps та earth зберігають лише інформацію про маршрут, відкидаючи часові мітки для кожної точки, тому хоч конвертувати файл kml в gpx можна (неточність в заголовку — свідома), але використати потім цей gpx без часових міток для аналізу в strava чи endomondo — не вдасться.