інколи вони повертаються

| комп'ютери, цікаве

пригадуєте, як виглядав zx spectrum та його клони? а електронмашевський клон ibm pc/xt на ймення «поиск»? або майже чесно розроблені в радянщині «корвети»? якщо узагальнити — вони всі виглядали як клавіатура. товстезна така коробка з клавіатурою, всередині котрої містилася і власне материнська плата.

чому так? монітори були дорогущі, тож споживацькі комп’ютери для масового покупця повинні були надавати можливість використовувати звичайний домашній телевізор як дисплей. навіть apple, щоб ви знали, від самого початку think’ала не так вже й different.

щиро кажучи, всі компоненти пк були відчутно недешеві, тож можливість замінити будь-який з них, не викидаючи на смітник добрих пару тисяч доларів (точніше навіть близько семи чи восьми на сьогоднішні гроші) була чудовим sale point’ом ще довгі роки.

але з часом китайці навчилися робити все. починаючи від найскладніших мікросхем, і закінчуючи корпусами. банальна клавіатура сьогодні коштує $5. тож якщо не бути фанатом прокладок чи затятим геймером, простенький комп’ютер можна, теоретично, придбати за сотню доларів. а якщо бути справжнім гіком — то й взагалі за $25-35.

а раз компоненти зробилися такі дешеві… час чекати повернення комп’ютерів, інтегрованих в клавіатуру? схоже, вони повертаються. тільки от ціна дивна, дуже дивна: аж $239. дорогувато.

зрозумійте правильно: може і не дорого за запропоновану конфігурацію… але кому вона к бісу потрібна, якщо за такою ціною можна отримати звичайний пк? з монітором.

а от я би особисто не відмовився від можливості придбати «розумну» клавіатуру з чимось на кшалт raspberry всередині за $59 для сценарію «відкрив, підключив монітор — і ти в інтернеті»…