новий смартфон з android на дві sim-карти

| телефон, android

дві моїх вимоги до мобільного телефона сьогодні — android під капотом і підтримка двох sim-карт. і до цього часу я не міг їх поєднати: спершу просто не існувало таких моделей, пізніше вони з’явилися, але доводилося вибирати між парою невиправдано дорогих пристроїв та кількома «безіменними» китайськими моделями…

але тепер я собі маю acer liquid gallant duo — відносно недорогий і досить потужний двосімовий смартфон з четвертим android'ом.

машинка вже побувала в журналістів itc, є відео-огляд та велика стаття про цей смартфон. перша партія приїхала до україни наприкінці минулого тижня, тож я здається, виявився в числі перших покупців. на hotline.ua опис моделі вже є давно, але перша цінова пропозиція з’явилася буквально сьогодні — 2’490 грн.

про переваги написано багато (за посиланнями вище). головний недолік моделі (та й всіх інших двосімових android’них смартфонів) у тому, що немає альтернативних прошивок на базі cyanogen’а, і навряд чи з’являться найближчим часом, — а я дуже звик до великої кількості дрібних зручностей.

інші недоліки моделі:
  • досить малий діапазон яскравості підсвітки екрану;
  • є невеличкий глюк в номеронабиралці (детальніше далі);
  • відсутня вібрація при додзвоні проґавив — насправді вібрує;
  • акумулятора на 1500 маг малувато.
це те, що мені найбільше дошкуляє. загалом же враження від використання позитивні: якісний корпус, великий екран, дві sim-карти, багато пам’яті, і досить доступна ціна.

p.s. про глюк в номеронабиралці. якщо скинути вхідний дзвінок від абонента, номер якого внесений в телефонну книгу смартфона з пробілами дужками (наприклад (+380 44) 123 4567) — в списку швидкого набору залишається лише частина вхідного номера лише до першого пробілу (+380). тож щоби перенабрати абонента, доводиться відкривати другу вкладку набиралки, або картку контакта — там все гаразд. є шанси, що в поновленій версії прошивки помилку буде виправлено.