зима і техніка

| життя, велосипед, автомобіль

от не марно я питав про мінус два міліметри… хоч ніхто мені й не відповів у velokiev’ському форумі: певно, байкери таки впадають в зимову сплячку, хто зна.

попри те, що зрештою я вирішив не морочити голови ані собі, ні людям, і замовив каретку на 124,5 мм — в результаті отримаю на 122,5 мм просто тому, що ані в харківській онлайновій крамниці, ані в харкові взагалі довшої просто не знайшлося.

і так, відправляють лише сьогодні… хоча з моменту замовлення минуло майже три дні. таке трапляється, що вдієш.

тим часом зима лютує… себто, за вікном дощ, другий день. я вже навіть боюся собі уявити, що буде, коли все це примерзне врешті-решт: рештки асфальту на київських вулицях морозом порве, і вивчену за останні тижні географію ще придатних для автотранспорту «стежинок» від дому до офісу доведеться вивчати заново.

тим часом пан азаров знущається:
цитата: мы не настолько богаты, чтобы строить и содержать плохие автодороги (звідси)
…і цим він каґбе натякає: ну й нах..й ті дороги, кому треба і вертольотом долетить, так? судячи зі стану вулиць у столиці (!) однієї типу європейської (?) держави — саме так.

я от підозрюю, що принаймні один з нещодавно поставлених передніх амортизаторів доведеться, мабуть, міняти…вже мовчу про тяги стабілізаторів. може це я катаюся якось неправильно? але ж їду акуратно, в ями не стрибаю, а зараз то й взагалі ніде не розганяюся швидше 60 км/год, де вже тут.

оновлено (18 лютого 2013). я гадав, що знаю значення слова «сарказм», і що фраза азарова в дописі — це приклад сарказму… але ні! це дитячі віршики. приклад справжнього сарказму подарував сьогодні київавтодор:
цитата: «киевавтодор предупреждает об аварийной опасности столичных дорог» (звідси)