це не текстовий редактор

| політика, комп'ютери

ось це, мабуть, найбільш точно виражає і мою думку про політику:
цитата: I still think it’s very important. But I’ve decided I no longer give a shit and decided to spend some years away from the daily news and the false hope of apparent change (знайшов тут)
до речі, про emacs…подобається — як сподобалась би будь-яка легка розвага для мозку. поки що не зрозумів:
  • чому emacs відмовляється запам’ятати мій вибір шрифта? однаково на linux та windows, нова сесія починається з ненависним courier new;
  • чому меню дає доступ не до всієї множини функцій редактора? я гадав, що одним з постулатів правильного користувацького інтерфейсу є вичерпна ієрархія меню;
  • чому emacs в терміналі linux з параметром -nw наполягає на своїй кольоровий схемі (чорний текст на білому тлі) і як його відучити від цього? хочу бачити базовий колір тексту і стандартне тло terminator’а;
  • чому середовище автоматизації та розробки lisp-додатків продовжують називати текстовим редактором, та ще й роблять з нього культ? як текстовий редактор цей монстр далеко не є взірцем зручності; потужності та «програмабельності» — можливо, але не зручності.
  • чому навіть у текстовому режимі автоматичний reflow тексту на екрані в границях вікна розбиває слова, а не переносить рядок на найближчому пробілі?!
якось так.

p.s. до речі, вивчення величезного, (очевидно) непродуманого заздалегідь і (через це) досить погано впорядкованого emacs’ового переліку командних скорочень змусила пригадати, що колись я просто з цікавості пробував ne… автор якого в інструкції користувача досить дотепно пожартував:
цитата: I needed an editor that I could use through a telnet connection or a phone line and that wouldn't fire off a full-blown lithp operating system just to do some editing […] This otherwise unremarkable language is distinguished by the absence of an ‘s’ in its character set; users must substitute ‘th’. lithp is said to be useful in protheththing lithtth.(оригінал тут)
бигиги.