ubuntu one всьо

| linux

сервіс ubuntu one «здувся», проіснувавши 5 років. учора отримав електропоштою повідомлення:
цитата: «hi, we are writing to you to notify you that we will be shutting down the ubuntu one file services, effective 1 june 2014…» і так далі.
не пам’ятаю, чому я там був зареєстрований. ніколи не користувався — dropbox з’явився роком раніше, і завжди чомусь видавався мені більш надійним та зручним. найперше тим, що однаково добре працював на різних платформах; власне, й я використовую його аж на трьох: linux, windows, android.

є ще google drive, яким я теж користуюся, але дуже обмежено, — знову ж таки, через обмеження на синхронізацію між різними пристроями. до речі, майкросовтівський skydrive зненацька перейменовано на… onedrive у червні 2013 через судовий позов. ви знали? я пропустив, бо не користуюся цим сервісом.

як не крути, dropbox видається мені найзручнішим, і якби закрили його — це була би маленька катастрофа. але при цьому, накопичивши 8 гб на додачу до безкоштовних 2 гб, я… продовжую відмовлятися від пропозицій придбати додатковий об’єм.

так, 100 гб у хмарі за $10 на місяць, $99 на рік — вигідна ціна, мабуть. минулоріч я витратив, мабуть, на комп’ютерні забавки, книжки та пожертви приблизно ті ж гроші, але…

…я маю певний острах перед регулярними платежами. я готовий робити пожертви авторам dwarf fortress та купувати час від часу storybundle’и, — але я не підпишуся на платний тарифний план dropbox з регулярними щорічними платежами.

гадаю, я не один такий. гадаю, що це дуже розповсюджений психологічний ефект. і гадаю, що власникам сервісів на кшалт dropbox’а варто це якось враховувати.