кпк = іструмент для інженерів/науковців

| архів, кишеньковий пк

(опубліковано на форумі tupoleva.net)

smath studio (математичний комбайн на кшалт mathcad для кпк) кільканадцять разів обновився, при цьому програма залишається безкоштовною для користувачів у снг (докладніше).

а я тут ходив по мережі в пошуках чогось свіженького і цікавенького для свого кпк -- знайшов пару приємних універсальних калькуляторів з нестандартною функціональністю. найперше -- обидва використовують зворотню "польську" нотацію, яка хоч і незвична для нормального юзера, що ніколи в світі не торкався старих калькуляторів, але досить зручна для інженера/науковця, що з калькулятором спить. отож -- для тих, хто не боїться польської нотації...

mypocketcalc. особливості -- дуже оригінальний спосіб відображення інформації: програма форматує історію операцій в нормальній математичній формі! є можливість змінювати розмір шрифта і розмір власне білого поля історії над клавіатурою. як на мене -- супер-зручно, варто принаймні спробувати (беремо тут).

calcnow. особливість -- приємний (як на мене) інтерфейс і простий у використанні режим конвертування основних фізичних величин (наприклад, сантиментрів у дюйми/назад і таке інше) (забираємо тут).