теркель і халепа

| огляд, кіно

читав тут днями в якомусь журналі досить негативний відгук про мультфільм "теркель і халепа"... здивувався. і якраз завели із доброю знайомою в icq розмову про це: вона також не в захваті від мультфільму. каже "люди в стилі сімпсонів..." --- це має означати оцінку десь на 2+...

я пишу таке:
сімпсони --- це сатира. це не мультфільми для дітей. так от теркель --- це сатира в квадраті порівняно із сімсонами. одні лише мама і тато теркеля чого варті... думаю, "теркель" --- це типовий шаблон сучасної європейської цивілізації в цілому.

або інший момент. теркель і дядько... як його там? ну, той моряк. це ж так характерно! проблеми підлітків -- це їхні особисті проблеми, дорослі не просто їх ігнорують --- вони не в змозі "опуститися" до рівня дитини і роздивитися в повсякденних речах проблеми, ба навіть трагедії маленьких людей...

ні, що не кажи, а ті критики (читав таких), котрі кажуть погане про цей мульт --- вони просто сліпі якісь... я вже разів з десять його подивився, і ще стільки ж подивлюсь із радістю.

переклад --- то окрема історія. супер. особливо всі пісні українською. всі пісні виконано в різних, дуже характерних стилях =) слухати --- одне задоволення. реггі --- бомба!
p.s. хто б подумав... єсть український офіційний сайт мультфільма! пустий, правда, як голова того критика.