новорічні успіхи

| життя, комп'ютери, linux, позитив

ну от, свята закінчилися. сподіваюся, для всіх вони були такими ж теплими, сповненими дружніх зустрічей, як і для мене і моєї родини.

я відпочивав аж 12 днів поспіль — бо мав собі за вихідні ще 29-31 грудня після загального вікенду. про всі цікаві події не зможу розповісти, згадаю лише технічні новини, і то побігом, бо детально відпишусь за іншим разом. отже:

aspire one & kubuntu 8.10
встановив kubuntu 8.10 на нетбук acer aspire one — успішно (див. скріншоти). система, по-моєму, дасть фору windows xp, який встановлено на дорожчих версіях aspire one. зі стандартним linpus linux'ом я просто втомився миритися — попервах я його похвалив, але він виявився доволі недолугим у щоденному використанні (читати далі).

hp compaq 6715b & opensuse 11.1
встановили з братом opensuse 11.1 на ноутбук hp compaq 6715b — успішно! попри наявність машинки в переліку сумісних лептопів, процес у цьому випадку виявився доволі нетривіальним і марудним. але врешті-решт все працює, включаючи wifi та підтримку тривимірної графіки.

домашній пк & opensuse 11.1
поновив систему на домашньому пк (opensuse 10.3 > 11.1). наразі жодних проблем. навіть драйвер nvidia, як не дивно, не довелося встановлювати — лише видалити старий бінарний, встановлений для opensuse 10.3. навіть розкладки клавіатури перемикаються за ctrl+shift (у попередніх версіях suse з цим моментом був пов'язаний курйоз).

піратський корабель з конструктора
ага, теж подія і досягнення: ми з перчиком зібрали модель піратського брига adventure з lego-подібного набору enlighten, якого тимко отримав у подарунок на день народження якраз перед новорічними святами. працювали, звісно ж, разом — хоча, правду сказати, цього разу синочок вже взявся гратися, щойно ми склали шлюпку й кілька піратських фігурок =)

отакі новорічні успіхи.