нова прошивка для aspire one a110 має пришвидшити ssd-накопичувач

| комп'ютери, підказки, нетбук

сьогодні acer розповсюдив нову прошивку для ssd-накопичувачів, якими оснащені нетбуки aspire one a110/l110, а також відповідний сервісний циркуляр, який більш-менш детально описує процедуру. згідно анотації, нова прошивка має вирішувати проблему низької швидкості доступу до ssd.

як насправді — не знаю, ще не мав змоги випробувати. можливо, візьмуся наступного тижня (буду у відпустці, матиму час).
увага! важливо! як виявилося, прошивка призначена виключно для ssd виробництва samsung! Ранні партії aspire one a110/l110 оснащувалися накопичувачами intel, ці ssd після перепрошивки можуть перестати функціонувати. пам'ятайте: будь-які процедури з комп'ютером поза сервісним центром ви виконуєте на власний ризик.
ще одне важливе застереження: процес поновлення прошивки знищує всю інформацію на носії, бажано подбати про резервну копію.

андрій дегелер у блозі tech it easy опублікував детальну інструкцію з перепрошивки ssd на aspire one російською мовою, з ілюстраціями. обов'язково перегляньте, перш ніж взятися до справи!

файли виклав на drop.io:
більш детальної інформації про прошивку (що саме виправляє і т.п.) наразі немає, і в тенетах не знайшов.

поновлення (6 липня 2009). утиліта для створення liveusbв комплекті з прошивкою... не працює. про це повідомив андрій дегелер (а я перевірив). не біда, він пропонує і рішення: цією ж утилітою експортувати файли для флешки в окрему теку, і за допомогою hp usb disk storage format tool (шукайте в тенетах) створити загрузочний liveusb з системними файлами msdos. тепер чекайте на звіти про результат.