здивований: ширє только вогнелис...

| інтернет, комп'ютери, linux

виявляється, в linux mint 7 xfce стандартно за веб-оглядач править вогнелис 3.0 ― але ж актуальна версія 3.5, значно цікавіша й швидша, анонсована ще у червні!

непорядок, кадаюся виправляти: через менеджер пакунків видаляю все, що пов'язано з firefox 3.0, після того встановлюю firefox 3.5 і… де воно? в меню немає.

зате з подивом знаходжу там якийсь shiretoko web browser… так і є ― це замаскований вогнелис 3.5 (кодове ім'я shiretoko). всі налаштування попередньої версії підхопилися, автоматично оновилася частина додатків (зокрема adblock та flashblock для блокування реклами), проте українську локалізацію довелося завантажувати заново (причому шукати через google, оскільки вбудований пошук додатків та навіть пошук на сайті mozilla результатів не давав). пункт меню швидкого запуску в linux mint також доведеться правити ручками.

ото придумали: ширєтоко. щоправда, якби я уважно читав новини linux mint, то не здивувався б: linux mint 7 gnome, що є базою для інших похідних версій (зі стільницями kde та xfce), була випущена ще в травні, тому вибір вогнелиса зрозумілий. пізніше, на початку липня, розробники повідомили про доступність вогнелиса 3.5 та особливості його встановлення з репозиторіїв.

висновок? якщо цікавишся системою настільки, що крутиш носом щодо вибору софта розробниками ― то не лінуйся й слідкувати за новинами =)