суші на новий рік

| життя, позитив

ранок, на календарі — 2 січня нового року. можна привітати всіх, хто витримав випробування гастрономічнми спокусами і тортурами, перетерпів жахливі «вогники» на тб і недоречні привітання від політиків різних рангів, відповів на всі дзвінки й sms’ки від родичів та друзів...

вітаю з новим роком!

ми з миленькою святкували новий рік скромно. по-перше, цього разу вирішили не купувати ялинку — прикрасили маленьку живу, що вже другий рік росте в горщичку на балконі, а також дорослу гуаяву з верхівкою під стелю. по-друге, попри рекордний новорічний чек з «мегамаркету», ми не влаштовували кухарський марафон — страв було небагато, але усі надзвичайно смачні та гарно оформлені.

а центральною стравою столу стали суші, зроблені власноруч.

суші ми навчилися робити ще у листопаді — дуже проста в приготуванні та надзвичайно смачна страва. щоправда, для створення цього кулінарного шедевру потрібно кілька специфічних інгредієнтів (папір з підсмажених водоростей, соус на основі рисового оцту) і перший раз десь підгледіти сам процес пиготування. після цього можна хоч кожного дня насолоджуватися тим, за чим раніше треба було їхати в ресторан.

не буду перетворювати блог на посібник для початківців — знайти інформацію та відеопідказки про суші в інтернеті простіше простого, а все необхідне для приготування є у «мегамаркетах». за якусь годинку я наготував дві великих тарелі до новорічного столу — ми заледве подужали одну з них, а другу вчора взяли з собою, коли їхали в гості до батьків.

до телевізора ми підходили тільки на 10 хвили — послухати, що скаже пан президент. зустріли новий рік, посиділи годинку за столом — і спатки. не знаю, хто як, а я був дуже заморився за ті два передсвяткових дні.

вчора влаштували гостьовий день — їздили до батьків, а потім до друзів у боярку. дуже добре, по-домашньому провели час. сьогодні — в мене справжнє свято, бо можна просто посидіти вдома, нікуди не виїжджаючи =)

а на завтра лаштуємося в кіно, на «аватар» в 3d. непроста задача — бо ж маленька мілєчка ще не може довго бути без мамочки. тому збираємо велику компанію родичів — бабусь, дідуся, брата з дівчиною — щоби піти двома групами на два сеанси поспіль. поки миленька переживатиме кінопригоду — міля має спати під наглядом =) ну, принаймні такий план — побачимо, як буде насправді =)