весняні асоціації

| windows

наближається весна — блогосфера розцвіла попередженнями про близький час розплати, коли випробні ліцензії windows 7 перестануть нормально працювати. а роздано цих дисків, за моїми враженнями, було дуууже багато =)

строго кажучи, навряд чи це сюрприз для когось, окрім білявок (яким систему ставив, звісно, черговий «ухажор»), і я не для того пишу, щоби долучитися до попереджень про цей апокаліпсис. хочеться поділится двома асоціаціями.

наркота

асоціація перша — наркобізнес. був такий період, коли рідко який поліцейський детектив обходився без стандартного елементу фабули: бандити «садять» на голку когось із позитивних персонажів, і далі використовують (ну принаймні намагаються) його у своїх цілях, погрожуючи залишити без дози.

можна не продовжувать. звісно, не мені першому спадає на думку така асоціація — мабуть, щось близьке до наркобізнесу таки є у подібній практиці популяризації продуктів microsoft на ринку.

джек восьмьоркін

друга асоціація — фільм «джек восьмьоркін американець». з іншої сторони маркетингових барикад — наша людина з традиційним радянсько-слов’янським менталітетом. пам’ятаєте, у фільмі джек влаштовує «презентацію» сигарет, роздаючи безкоштовні «семпли» — і як реагують на це селяни?

от точнісінько такою була, є і ще довго буде типова реакція українського користувача, який звик до «безплатності» програмного забезпечення: дали windows нашару? — класно! перестала працювати? — йпрст, кляті буржуї, хай їм сто чортів!

а спостерігати за усим цим просто весело. і…таки скоро вже весна!