вибираю картку пам’яті… гігабайти і класи швидкості

| комп'ютери

разом з нетбуком використовую картку пам’яті sd на 8 гб — «рідного» ssd-накопичувача з головою вистачає для системи, програмного набору користувацьких налаштувань та найбільш потрібних документів, але все інше (музика, видиво, книжки) зберігаю на флешці.

в принципі, отих додаткових 8 гб вистачає, але… хочеться більше. відкрив hotline.ua, щоби перевірити, які там сьогодні ціни на sd 32 гб. пропозицій наразі аж… п’ять (що вже є хорошою підказкою — треба почекати!), але я звернув увагу на різницю в цінах, котра зумовлена, вочевидячки, двома факторами: жадібністю виробника і класом флешки.

з першим фактором все ясно — кожен просто вибирає на свій розсуд. з класом цікавіше — до цього я, зізнаюся, просто купував флешку, не звертаючи уваги на цей фактор (як, думаю, і більшість користувачів). а даремно: клас картки пам’яті sd позначає максимальну (теоретичну) швидкість передачі данних: class 2 означає 2 мб/с, class 4 — 4 мб/с і так далі.

корисно знати, вибираючи картку пам’яті. а вже чи платити зайві 10 доларів за вищий клас швидкостсі — то вже особисті міркування кожного.