splashtop os — чудова новина для користувачів windows

| комп'ютери, windows, linux, позитив

сьогодні той унікальний день, коли я трішечки жалкую, що давно не користуюся операційною системою від microsoft: днями компанія splashtop анонсувала свою «миттєву» операційну систему splashtop os — і, як на мене, це має стати чудовою новиною для більшости користувачів windows. чому?

splashtop inc. — це невелика компанія, котра спеціалізуєтсья на програмних рішеннях для підвищення комфорту роботи з комп’ютером, і її флагманським продуктом є веб-центрована операційна система миттєвого запуску, splashtop os. це не альтернатива windows — навпаки, splashtop os є свого роду доповненням: її можна встановити на ноутбук, що вже має windows, і використовувати тоді, коли потрібно миттєво отримати доступ до інтернету та онлайнових сервісів (пошук у вебі, пошта gmail, соціалки facebook чи twitter, документи google docs, файлове сховище dropbox тощо), не чекаючи завантаження windows!

у splashtop похваляються, що їхня система завантажується за 5 секунд (видиво) — ну хіба не подарунок?

подібні системи — не новинка, звісно. проте splashtop inc. вперше, здається, запропонувала для вільного завантаження не oem-продукт для виробників комп’ютерів, а готову систему, котру можна легко встановити прямо з windows, самостійно, і одразу спробувати у використанні. інсталятор важить лише 2 мб, але для встановлення потрібен швидкий доступ до інтернету для завантаження 300 мб власне системи. правильним буде також перевірити, чи компоненти вашого пк підтримуються набором драйверів splashtop (на згадку про конкретні моделі hp можна не зважати).

втім, не варто поспішати =) я рекламую саму ідею додаткової «миттєвої» ос для онлайнових сервісів — але не знаю, чи splashtop os  вже справді готова для широкого вжитку. зрештою, в мене просто нема на чім її потестувати — робочий ноутбук з windows не призначений для експериметів, а вдома windows’а нема на жодному з 4х комп’ютерів. зокрема, чи дозволяє система встановити кириличну клавіатурну розкладку (бажано український unicode) на додачу до англійської та перемикатися між ними?

коротше кажучи… може хтось із досвічених користувачів спробує та позвітує у себе в блозі? буду вдячний тоді за посилання на огляд системи.