microsoft і майбутнє планшетів

| комп'ютери, нетбук

на itc.ua опубліковано текст із дуже кумедною назвою «microsoft: мы не уверены в безоблачном будущем планшетов». хто в темі — посміється: якими можуть бути коментарі про перспективи планшетів від компанії, котра профукала цей сегмент?

коментарі microsoft наче ж і не позбавлені здорового глузду:
цитата. …компания активно развивает направление смартфонов и пк. первые в будущем станут основным персональным компьютером пользователя, так как эти устройства всегда с собой. ноутбуки или настольные пк будут исполнять роль офиса для более сложных работ. планшет же занимает некую позицию между ноутбуком и смартфоном, и [microsoft] не совсем понимает роль этого устройства. она слишком размыта (читати повністю)
втім, треба пригадати, що здорового глузду (принаймні на перший погляд) частенько позбавлена динаміка споживацького попиту, тож прогнозувати такі речі завжди складно.от і один з коментаторів до статті також пророчить швидку погибель планшетам, порівнюючи їх до нетбуків.
цитата. нетбуки тоже сначала покупали миллионами. а сейчас их производство понемногу уходит в ниши — журналистов, блоггеров, студентов… так будет и с планшетами (читати повністю)
ні, не буде. принаймні не так (скоро). тому що

нетбуків не існує — точніше, це умовність. коли раптом з’явилися ноутбуки з ціною $300-400 і розмірами а5 (а ціна мейнстрімового конфіга 15" була на рівні $800-850), ці ноутбуки почали продаватися мільйонами. щойно мейнстрімом стала не 15-дюймова дура за $800, а 13" за $500 — продажі дешевих, але слабеньких «недобуків» впали.

де тут розрив шаблону чи якийсь парадокс?

планшет — зовсім інший пристрій: це те, що потрібно (фантазую) добрій половині користувачів, яким к бісу не здалася функціональність пк, поки є інтернет з однокласниками, ютюбом, скайпом і злими пташками.

p.s. я не один. відеокаст хлопців з itc.ua — див. 22:00 (приблизно).