досвід буксирування

| життя, оновлене, підказки, автомобіль

учора мав цікавий досвід — буксирував іншу автівку приблизно 60 км з-під києва до техстанції на петрівці.

«на тросі» сидів братело, на якого я можу покластися на 100%, і всю дорогу ми перемовлялися через пару рацій… а все-одно тягати за собою півтори тони на шестиметровому леєрі — страшнувато, особливо в інтенсивному міському трафіку з великою кількістю світлофорів по дорозі.

за містом «шпарили» 50 км/год, в місті — переважно 30. до речі, рації допомагали страшенно — обов’язковий інструмент в таких випадках. погодилися з братом щодо того, що буксирувати першого-ліпшого голосувальника на таврії — значить сильно ризикувати заднім бампером.

тим часом на кілометраж на лічильнику opel’я наближається до позначки, коли час буде ставати на чергове техоблуговування. думаю, що найближчими вихідними зроблю діагностику — і замовлятиму запчастини на exist.ua: попереднього разу вдалося чимало зекономити.

оновлено. для власників автівок opel astra/zafira знайшовся потенційно дуже корисний ресурс — довідник з ремонту та експлуатації (рос.), і особливо розділ діагностика несправностей, свого роду faq по ймовірних проблемах.