прискорення миші

| комп'ютери, linux, підказки

crunchbang 11 (той, що waldorf) зі стільницею openbox має в комплекті простеньку панельку налаштувань, котра дає доступ до основних параметрів миші, але не дозволяє керувати швидкістю та прискоренням курсора.

але це linux, і є інший, цікавіший спосіб це зробити: xinput (підказку знайшов ось тут).

xinput без параметрів (або з параметром --list) показує перелік пристроїв вводу в системі (див. скріншот) — назви та відповідні ідентифікатори (id) пристроїв.

xinput --get-feedbacks <id> звітує про поточні налаштування , множника (accelNum), подільника (accelDenom) та порогу (threshold)  прискорення курсора вказаного (id) пристрою вводу.

наскільки я зрозмів, власне коефіцієнт прискорення розраховується як accelNum/accelDenom (тобто 1,5 це 3/2), а threshold — відстань, яку повинен пройти курсор за 10 мс для вмикання прискорення.

нарешті xinput --set-ptr-feedback <id> <threshold> <accelNum> <accelDenom> встановлює нові параметри прискорення курсора. в моєму випадку (microsoft arc mouse) найкомфортніша комбінація виявилася така:

xinput --set-ptr-feedback <id> 10 3 2

єдина проблема в тому, що… налаштування не є персистентними тій самій мишці під час кожного завантаження системи може бути присвоєно різні ідентифікатори, залежно від того, що ще підключено. якщо поборю лінощі — спробую накидати який скрипт, котрий би «впізнавав» потрібну мишу на старті й встановлював необхідні параметри прискорення.

p.s. раніше я вже писав про налаштування автоматичного відключення тачпада під час друку на клавіатурі в linux.