клаварог — правильний тренажер клавіатури

| інтернет, комп'ютери, клавіатура

до речі, на продовження теми онлайнових клавіатурних тренажерів: клаварог (klava.org) — досить просто оформлений, але приємний в усіх відношеннях сервіс, що реалізує найбільш правильну (нмсд) методику: на початковому рівні він пропонує набирати цілий рядок одного й того ж слова, що дозволяє краще запам’ятати відповідні клавіші, знизити відсоток помилок і підвищити ритмічність набору від самого початку навчання.

при цьому не має нічого зайвого… навіть статистики. не заморочується також вибором розкладок. що є правильно. тому рекомендую.

p.s. на жаль, підтримує лише три мови (англійська, російська, есперанто). але це більш ніж компенсується тим, про що сказано вище. окрім того, є всі шанси дочекатися підтримки української (можна проголосувати за пропозицію)

p.p.s. тут цікава збірка концептів від автора клаварог’а, а ось тут — його власний варіант. ну й «обкладинка» онлайнового щоденника, собі на примітку.

оновлено (02.02.2013) автор клаварог’а додав paypal як метод внести пожертву на розвиток, що значно спрощує задачу подякувати за чудовий тренажер… скористався одразу ж =)