синхронізація цитат і нотаток для android?

| комп'ютери, linux, android

останнім часом, читаючи на смартфоні та своїй універсальній електронній читанці, час від часу зберігаю цитати, — наразі просто відсилаю собі ж електронною поштою, проте…

це не надто зручно, тому що в gmail кожна цитата є окремим листом, і на біду ці листи ще й не збираються, попри однакове поле теми, в бесіди. коротше качучи, багато мороки, якщо пізніше хочеться ці цитати якось впорядковувати.

іншим варіантом з доступних зараз на моєму nook’у (див. ) є збереження цитати на dropbox. теж недостатньо зручно: кожна цитата зберігається окремим файлом, плюс щоразу треба придумувати унікальне ім’я файлу, бо dropbox для android сам не здатен запропонувати. і так само — морока з ручним впорядкуванням пізніше.

звідси питання: чим можна скористатися?

тут більшости потенційних коментаторів та порадників спаде на думку щось на кшалт evernote, але… спершу поміркуймо:
  • тримати 6-мегебайтну софтину на смартфоні лише заради можливості завантажити сотню байт тексту в хмару я б не хотів;
  •  потрібні версії для linux та windows (але не tomboy зі своїм mono, дякую!), — а також якийсь companion для android, щоби лише забезпечити експорт в хмару;
  • онлайновий варіант згодився би як альтернатива клієнтам для windows та linux… але краще не як втулок для firefox (вдома пересів на midori) і вже точно не втулок для chome, котрим я взагалі не планую користуватися в осяжному майбутньому.
чи є щось подібне на горизонті?

якщо не знайдеться нічого… спробую автоматизувати задачу через twitter, мабуть: завантажувати стрічку за допомогою twidge, фільтрувати цитати й складати в окремий файл bash’ем… але ж для цього треба час і натхнення =/

оновлення (21.03.2013) рішення знайшлося — springpad. тестую близько тижня: працює як на смартфоні (android 4.1), так і на читанці (android 2.1), дозволяє зручно сортувати цитати по теках (notebooks), за відсутності підключення до тенет зберігає локально і пізніше синхронізує; доступ з великих пк — у веб-оглядачі.

…а тим часом google якраз випустив google keep — додаток для зберігання нотаток на google drive. супер! от лише… софтинка ніяк мені не підходить, бо не встановлюється на кастомізований nook.