новий igo primo кермує

| огляд, android, автомобіль

виїзд — завтра вранці. учора мусив вирішити задачу навігації. проблема в тім, що старий добрий igo myway 2009 для android, яким я довгий час користувався на різних смартфонах… «загинув» разом з карткою пам’яті sandisc на 32 гб, яка одного чудового дня просто тихенько відмовилася розпізнаватися…

…і якщо всі (!) відзняті світлини й відеоролики збереглися завдяки автоматичному завантаженню на dropbox та google+, вся бібліотека залишитися в безпеці на dropbox, всі останні цитати безпечно лежать на springpad’і, — то дбайливо налаштований і оброслий мапами доброї половини європи (ну, куди ступали мандрівні капці) навігатор полетів на великий жорсткий диск десь там не небесах™.

заново знайти збірку igo myway з «правильно заточеним» інтерфейсом для екранів 540×960, яка б запускалася з картки microsd (наявність у смартфоні інтегрованої пам’яті збиває софтину з пантелику), виявилося непросто. зате швидко знайшовся…

…новий igo primo 2012. а точніше нова збірка з чудовим, дуже зручним інтерфейсом і мапами україни «з коробки»:


встановилося без жодних проблем (залити збірку в теку igo на microsd, запустити apk), завелося з півоберта, і добра знайома рима озвучує маршрут. що ще треба в дорозі?

якби воно продавалося — придбав би неодмінно! але… як і раніше — тільки в складі навігаторів, або як софтина для iphone’ів. шкода, але зекономив 75 долярів =)

трішки про те, чому igo, а не google navigation. по-перше, незалежність від підключення до тенет (що є плюс навіть для поїздок україною, з нашим 3g-покриттям, і вже мовчу про закордон). по-друге, значно більше функцій, що стосуються прокладання та проходження маршрута (є функції прокладання марштурів з урахуванням трафіка, але вони не працюватимуть без реєстрації на naviextras.com, здається). і нарешті автономність: на моєму смартфоні google navigation навіть з підключенням до прикурювача умудряється розряджати смартфон (батарея перегрівається через високе навантаження на процесор і постійно включений 2g/3g-модем), тоді як igo, судячи з графіка, не матиме цієї проблеми.

побачимо, втім, як воно буде насправді в мандрівці.