їдьте і подивіться самі!

| найцікавіше, інтернет

давненько ніц не писав у щоденник… знову настав такий період в житті, коли трішки занадто турбот, — наче й є трішки вільного часу, але творче натхнення (а щоденник для мене — це таки найперше натхнення, а не щоденний ритуал) потребує більше часу й розслабленого настрою.

тільки й стає цікавості, що переглядати по діагоналі стрічку в гуглоплюсах: час від часу таки трапляється щось варте відгуку.
цитата: «это ведь ни какая-то там германия, это финляндия здесь под боком, рядом с русской границей, и как другая планета!» (звідси)
ось так один з читачів ґазєти.ру коментує свою мандрівку до фінляндії.

тим часом десь тут поруч тенетами гуляє росіянська страшилка про норвегію… оповідь якоїсь росіянки, що там пожила, повернулася і дає інтерв’ю про те, які там жахи творяться. погугліть, знайдеться швидко — це буде перший результат у видачі по коротесенькому запиту «норвегия интервью», що вже наводить на думки…

…до чого веду: поїдьте і подивіться самі. основою совдепівської влади завше були мільйони, котрі нічого в житті не бачили, окрім як через призму совєцької медіамашини.

ця ж машина, очевидно, працює і сьогодні.

тепер назад до україни: коли я повертався через польщу зі шведської автомандрівки, контраст між польщею та україною так само вразив. і лише 23% громадян україни, якщо вірити статистиці («фокус», 26 квітня 2013, ст. 19), хоча б раз бували за кордоном, і щороку лише 5% населення виїздять за кордон — втім, тут включено і росію з білорусією, котрі я не вважаю «втечею з совка».

оновлення (11 липня 2013). до речі, я чомусь зовсім пропустив, що в бельгії, приміром, теж все дуже-дуже погано =)