ідеальний ноутбук

| комп'ютери, товари

злий-презлющий викладач не так давно вибирав собі новий ноутбук, ділився думками про те, який повинен бути його портативний комп’ютер і нарікав, що не так то й просто знайти щось підходяще за прийнятною ціною. я навіть пожартував трішки, пригадавши абсолютно фантастичний 20-дюймовий 8-кілограмовий витвір dell (бачив живцем, працюючи в datalux):
цитата: здається, саме для тебе dell (бачиш, як все складається?) зробив ще в далекому 2006-му (де ти був тоді?) 20-дюймовий ноутбук (якщо це можна так назвати) dell xps m2010. красива була машина. але дорога, як біс — коштувала тоді, якщо не помиляюся, не менше 5 тис. долярів. в україну їх офіційно привезли 5 чи 6 штук. ну максимум 10 (звідси)
а тоді я зазирнув до крамниці електроніки (здається, це був moyo), щоби подивитися — а що ж мені підійшло би ідеально з того, що сьогодні продають?

вимоги в мене до ноутбука «трішки зовсім» (с) інші, ніж у злого викладача:
цитата: в моїх вимогах до ноутбука перше місце завжди посідяє його портативність — тобто оптимальне поєднання мінімальних розмірів та ваги (10-12 дюймів, 1-1,5 кг) з максимальною енергетичною автономністю (хоча б шість годин, але що більше то краще) з достатньою потужністю (звідси)
ходив я, ходив по крамниці… і єдиною машинкою, яка мені справді сподобалася, і яку захотілося придбати колись, став… ні, не macbook — а dell xps! звісно, не той монстр, про якого йшлося вище, а 13-дюймовий ультрабук в компактному алюмінієвому корпусі.

так, дорога, зараза… але схоже, що це єдине,— після перепродажу марки thinkpad — що впадає в око і закохує в себе з першого погляду. купувати наразі не збираюся: є важливіші задачі.