з днем народження, calibre

| комп'ютери, книги

відомий програмний «швейцарський ніж» для роботи з електронною бібліотекою на комп’ютері, проект calibre* виходить у версії 1.0* до свого сьомого дня народження. можна привітати всіх користувачів.

втім, на мою скромну думку*, calibre не призначений для пересічного читача електронних текстів: користуватися ним для впорядкування бібліотеки, це все одно що придбати собі к-700* для догляду за квітковою клумбою:
цитата: воно з простого за задумкою інструмента виросло в десятирукого монстра, котрий ще й тягне за собою чи не весь qt… не хочу ставити заради експорту одного файлу раз на два місяці. і логотип в них недолугий (звідси)
поки що мене влаштовує dropbox*, впорядкування вручну по теках, конвертування онлайн*. зате — доступ до бібліотеки зі смартфона*, електронної читанки* чи будь-якого комп’ютера* без необхідності якось підключати їх до домашнього комп’ютера для синхронізації. не доводиться також підчищувати результати конвертації, які calibre схильний накопичувати цілими купами на диску.