emacs прекрасний!

| комп'ютери, windows, linux

emacs, безумовно, прекрасний! те, що з практично будь-яким іншим текстовим редактором є або елементарним, або неможливим, — наприклад, вибір шрифта, — у випадку emacs генерує цілі сторінки в офіційній wiki та гілки обговорення на stackoverflow…
пусті файли мені не потрібні (непусті: ctrl+x b <ім’я буфера>). а от зі шрифтами я ще розбираюся. ну от спало мені в голову, що (як і в інших редакторах) я хочу бачити на екрані droid sans mono — і тепер, схоже, в мене є чим розважатися протягом тижня. мінімум.

ну, принаймні я дізнався, в чім причина моєї проблеми з кольорами в emacs: виявляється, він настільки розумний, що будучи запущеним у терміналі, залежно від кольору тла терміналу самостійно встановлює… увага, це цікаво… протилежний колір для себе. тобто в терміналі з темним тлом emacs встановлює собі інверсну тему (темний текст на світлому тлі); в терміналі зі світлим тлом — навпаки. зненацька.

все це було би терпимо, якби при цьому emacs не намагався на білому тлі показати мені білий курсор.

але emacs не був би тим, чим він є (культ), якби цю проблему (як і безліч інших) не можна було пофіксити. у безліч різних способів. шматком коду на lithp lisp. у файлі конфігурації або просто з командного рядка.

таки emacs прекрасний.


чує моє серденько, що наступним після emacs повинен бути vim, а потім lyx. розваг вистачить на все життя. не знаю, правда, чи дійде справа до власне редагування текстів.

поновлення (3 жовтня 2013): чудовий підпис до цього комікса:
цитата: I knew there had to be a way to do this; there’s always a way to do everything in Emacs! (звідси)
…і таки правда: there's always a way!