ingress: не всі забавки однаково шкідливі

| життя, телефон, інтернет, ігри, android

не всі йогурти однакого корисні, — і не всі комп’ютерні забавки однаково шкідливі! приміром, витягти сина з дому, ввечері, на канікулах, до крамниці — зазвичай справа непроста.

але учора все було інакше.

ми й до крамниці збігали, і весь мікрорайон оббігли, без жодних нарікань з його сторони протягом чи не двох годин. слухаючи оте загадкове «exem reserves is 75 percent!» та «you are under attack» і дивлячись в екрани смартфона і планшета =)

вірус розроблено в лабораторіях google, називається ingress і доступна в гугломаркеті.

кажуть, воно аж занадто сильно нагадує shadow cities… але те старше, працювало лише на айфончиках, благополучно померло в жовтні 2013, і в україні його майже ніхто не знає. тоді як про ingress, здається, лише я не чув до вчорашнього вечора?

принаймні ось так виглядає мапа ігрової віртуальності, що накриває київ:


тобто, виявляється, сотні користувачів бігають містом, дивлячись у свої гаджети, «хакають» якісь віртуальні «портали», з’єднують їх віртуальними «лінками» у не менш віртуальні «поля», захоплюючи таким чином цілі ділянки території та відігруючи одвічну боротьбу синіх проти зелених добра зі злом у якійсь комп’ютерній забавці, котра поєднує в один мікс реальну урбаністичну географію з вигаданим фантастичним світом на екрані смартфона.


ми таки живемо в неймовірні часи. коротше, підключайтеся =)