мандрівні капці йдуть на пенсію

| життя, мандри, товари

минулих вихідних мої зручненькі мандрівні капці… подерлися. вони добряче помандрували світами за чотири чи п’ять років — побували у турції та угорщині (2010), швеції (2011, 2012), на майорці (2011), у бельгії та франції (2012), признаймні двічі їздили до криму (2010, 2012)…

…але врешті-решт не витримали дводенного відпочинку на шацьких озерах.

прикро. особливо прикро тому, що я до цього часу так і не знайшов був на заміну нічого такого, що мені справді сподобалося б, хоча пробував кілька разів, і навіть щось цікаве траплялося в іноземних веб-крамницях за притомні гроші…

тож цього разу довелося негайно розпочинати пошуки навправду, тому що без легких капців я не можу. звик.

отже, заїхав до великого київського торгового центру й пішов крамницями. одразу зрозумів таке: будь-яке взуття треба тримати в руках і міряти, але капців це стосується особливо! тому що по-перше, я люблю отримувати задоволення від носіння взуття, і не лише естетичне — це має бути щось майже фізіологічне. будь-яка маленька дрібничка може зіпсувати враження. по-друге, розмір капців, які доводиться купувати, інколи дивує, але про це далі.

опанувавши бажання похапцем придбати бодай щось, я обійшов усі крамниці й поїхав собі — поглянути ціни в тенетах на деякі найцікавіші моделі. після порпання hotline’ом вибір звузився до двох моделей… одна з яких (kildare bs59002) відпала одразу через відсутність на складі.

залишилися капці timberland 5616r earthkeepers.

в «інтертопі» їх пропонували за 699 грн. мене дуже здивувало, що і «розетка» виставила на цю модель ту ж саму ціну, — а я ж завжди вважав «інтертом» досить дорогою взуттєвою крамницею?

попри однакову ціну, цього разу я вирішив віддячити «інтертопу» за можливість ще раз потримати їх в руках і приміряти. і добре зробив, як виявилося: наступного дня продавчиня зробила приємний сюрприз, повідомивши, що саме в цей день почала діяти акційна знижка –30% на цей товар! тож earthkeepers’и дісталися мені за 489 гривень, що я вважаю більш ніж прийнятною ціною: капці надзвичайно приємні й комфортні!

сюрприз із розміром: носячи туфлі розміру 41,5 чи 42, я здивувався, коли найкомфортніші для мене виявилися капці аж 44-го розміру! от чому не варто купувати таке взуття в онлайн-крамницях: ніколи не вгадаєш.

але це ще не завершення історії. скориставшись тим, що знижка діє не лише на пляжні капці, а й на сандалі, я зробив таке, що раніше вважав просто неможливим: я дозволив собі поміряти кілька пар сандалів… чомусь раніше цей тим взуття асоціювався в мене лише з досить бідним дитинством у совєцькому союзі…

…і «відкрив» для себе ecco hyper terrain 3.

коротше кажучи, я «не зміг» з них визутися визутися, такі вони видалися мені зручні. довелося придбати, і тепер я маю собі не лише нові мандрівні капці, але й надзвичайно комфортні сандалі. так, ціна «кусюча» навіть зі знижкою, але я не зміг собі відмовити — аж надто вони зручні, а ще мають трішки футуристичний вигляд завдяки отворам у підошві, котрі закриті металевими сіточками. виглядає незвично, і справді дозволяє нозі «дихати».

крім того вони ле-ге-сень-кі! три застібки дозволяють щонайзрічніше припасувати їх на нозі, зручна внутрішня сторона підошви з жорсткої гуми за зручністю нагадує легендарні crocs’и, а використання лише штучних матеріалів гарантує, що сандалі не бояться води. бомба.

і знову сюрприз із розміром: найкраще підійшов 43-й. як після цього можна пробувати купувати взуття онлайн, я навіть не знаю… хіба що вже знайомі моделі?

отак я наробив покупок, від яких пруся до нестями =) тепер старі мандрівні капці спокійно йдуть на пенсію — і хай живе зручне літнє взуття!