як козаки телефон на kijiji купували

| життя, телефон, інтернет, цікаве, канада, позитив

ось вам повчальна (сподіваюся) історія зі щасливим фіналом, про те, як я купував телефон на канадійському блошиному базарі kijiji. цікаво? вмощуйтеся та читайте, багато не буде.

дія перша

минулого тижня возив родину до торонто (550 км від монреаля), і коли повертався, витратив мінімум півгодини часу і трохи нервів через те, що gps мого вже старенького lenovo vibe z2 вперто відмовлявся ловити сигнал (попри ясну погоду) і виводити мене на потрібний курс. можна зрозуміти: телефону вже шостий рік, а gps в цієї моделі від початку був проблемний, але якось ми пристосовувалися одне до одного… та тут я зрозумів, що діла не буде. тож, повернувшись додому, пішов вивчати ринок — на kijiji.

дія друга

мета: більш чи менш сучасний мудрофон на android (дай бох здоров’ячка гу́глови!), бажано в металевому корпусі, бажано з хорошою батареєю (3000 маг чи більше), мінімум 3 гб оперативки, до $100 і обов’язково від власника.

інструменти для пошуку: kjiji та порівнювалка моделей на gsmarena.

довго перебирав доступні моделі, відсіюючи к бісу iphone’и (тому що самі цим користуйтесь), nokia (це для мазохістів з табору поціновувачів windows), оголошень на кшталт «телефон в чудовому стані, все працює, тільки екран зламаний, віддам лише за $120» (тут таких «розумників» багато, не сумнівайтеся) та реклами від контор з перепродажу всього за дорого (цих не лише багато, вони ще й витрачають гроші на рекламу і миттю засирають всю стрічку пропозицій). на щастя, є фотографії, і око швидко звикає вихоплювати серед цього розмаїття специфічно аматорські знімки від звичайних людей, котрі бажають розлучитися зі своїм старим телефоном.

серед всіх моделей, що трапилися і пройшли первинний відбір (не так вже й багато: китай вперто штампує телефони в корпусах під iphone і з аж 1 гб оперативної пам’яті) спинився на lg g5. цей флагман хорошого життя (life’s good!), маючи вже три роки за кормою, ще сьогодні легко складає конкуренцію, скажімо, iphone 8. він має свої невеликі недоліки (скажімо, відносно слабка батарея), але де ми бачили ідеальний смартфон?

дія третя

серед кількох пропозицій lg g5 на kijij відсіяв географічно задалекі (квебек-сіті), занадто жадібні (більше $100) та з якимись вадами (неробочі клавіші гучности) — залишився з однією: панянка в монреалі хотіла $100, але з ходу погодилася на $80. підозріло, але поїхав дивитися. телефон виявився в чудовому стані візуально, але повністю розряджений, без кабеля (а я не мав зі собою type-c), і навіть без лотка sim-картки. як перевірити, що він працює, і не залочений на якогось оператора? ніяк.

панянка, що продавала телефон, твердила, що підходить звичайний кабель, і вона користувалася ним як є, і готова ще $20 скинути — себто я зрозумів, що насправді вона ніколи не користувалася цим телефоном, і просто хоче його позбутися. ще підозріліше. тож я відмовився і поїхав.

дія четверта

а далі думаю собі: ну ж як телефон насправді справний? пошукав і придбав недорого лото́к, кабель, взяв ноутбук (як зовнішню батарею) і напросився ще раз на оглядини. виявилося, що телефон робочий. звідки він у панянки, і чому вона хотіла його позбуться? мій здогад, виходячи з обставин і деяких її фраз: вона так само його придбала з рук, але не зрозуміла, чому він не працює і що з ним робити, тому хотіла хоча би відбити свої гроші =)

в підкумку я забрав собі практично новий lg g5 за $60, плюс витратив $15 на лоток і кабель. повторюся: телефон конкурує на рівних з iphone 8, який на півтора роки молодший =)

отже, що я придбав?

  • алюмінієвий корпус;
  • фантастичний екран 5,3” (ips, 1440×2560, щільність 554 пікселі на дюйм);
  • дві фронтальних камери, одна з них 8-мегапіксельний ширококутник (практично fisheye), обидві — значно кращі за те, що мав lenovo vibe z2;
  • usb 3.0 з роз’ємом type-c (і з підтримкою usb otg);
  • android 8.0;
  • 4 гб оперативки і досить швидку платформу (більш як удвічі швидшу за lenovo vibe z2 в тестах benchmark os II);
  • досить слабка батарея на 2800 маг, але — змінна!

бонуси:

  • інфра-червоний порт (і додаток, який заміняє пульти ду для всієї домашньої техніки);
  • модульний дизайн з можливістю підключати деякі (не дуже потрібні) штуки, як приміром handgrip з додатковою батареєю абозаміняти «п’яточку» (замість платити дурні гроші в сервісі за розбитий usb-порт).

коротше, маю все, що треба було, і ще зверху купу. а gps працює ідеально =)

смартфон lg g5

смартфон lg g5