замовив собі garmin vivoactive 3

| щоденник, плавання, біг, гаджети

миленька затято бігає підтюпцем, і то вже більше року. придбала собі симпатичний garmin forerunner 735xt та інше причиндалля для додаткової мотивації. готувалася до тутешнього муніципального півмарафону і засмутилася, коли його скасували через covid. час від часу витягує і мене на пробіжку, хоча до цього часу я уникав бігу як чорт ладана!.. тож я починаю потроху «втягуватися» і щонеділи ми біжимо разом 10-12 км навколо тутешнього парку і фотографуємо на ходу як не оленят, то качок чи гусей.

якось непомітно захотів і я ж собі поміняти свої pebble та garmin swim на щось симатичне і мультиспортове, щоби теж трохи самовмотивуватися не припиняти бігати, і повернутися до басейну. вагався, пригадуючи ціни, придивлявся до різних «економних» варіантів на kijii, а тоді зазирнув поглянути на сайт garmin…

…і дивом утрапив на якісь неймовірні знижки до дня народження компанії. не втримався — замовив vivoactive 3 за 129 доларів (канадських!) плюс податки. так, стара модель (осінь 2017), але за таку ціну — ок. тепер нервую, бо не шлють (минуло п’ять днів).

замовив garmin vivoactive 3

p.s. шалені знижки до свого дня народження garmin роздавав лише впродовж 24 годин 10 вересня. треба додати якесь нагадування до календаря, щоби слідкувати наступного року.

навіщо?

garmin swim чудовий у своїй простоті: мені подобається, як він вигладає (електронне ретро), що батарейку можна легко замінити і від однієї «пігулки» він працює півроку. але він «вміє» лише плавати в басейні, а синхронізується з garmin connect лише через ant+ — для якого доводиться тримати вдома windows, бо навчити пінгвіна не вдалося, а мій телефон не має відповідного модуля. не має жодних «розумних» функцій (налаштування циферблата? повідомлення і нагадування з телефона? sdk для програмування? ніт!) я довго носив garmin swim цілодобово, як єдиний годинник… але врешті-решт pebble мене швидко розбестив =)

pebble steel мені все ще дуже подобається: екран e-ink, компактний сталевий корпус, «розумні функції» (з підключенням до телефона і без), синхронізацію через енергоефективний bluetooth 4.0, водозахищеність… може слугувати за іграшку для інженера або програміста! і, зрештою, ціною: я придбав свій за $20 на kijiji. свого часу це була справжня «бімба» — без gps, але з підключенням до телефона і одним-двома додатками на годиннику/телефоні, pebble слугував за непоганий спортивний трекер на біговій стежці, на велосипеді й у басейні! на жаль, коли pebble продався fitbit’ам у 2016, всі онлайові сервіси швидко поприкривали сумісність із ним (не сумніваюся, що на вимогу fitbit’а) — зокрема, strava і swim.com, якими я користувався… завдяки rebble.io, сталевий pebble залишився чудовим «розумним» годинником, але реєстрація спортивної активності, хоч і можлива теоретично (приклад: jayps), але складна і незручна.

тож ось. судячи з описів та оглядів, garmin vivoactive 3 поєднує найкращі й найважливіші для мене риси garmin swim та pebble, додаючи ще й автономний модуль gps (тобто, бігати й виїздити ровером тепер можна навіть без телефона), барометричний альтиметр, термометр, оптичний пульсомір і тактильний екран — і все це за 129 доларів? no-brainer!

з потенційних недоліків — лише автономність (тиждень макс.), але спробую до цього звикнути.

замовив garmin vivoactive 3

p.p.s. сьогодні 21-ше — годинник ще навіть не в дорозі. але garmin взяв 10 робочих днів на обробку замовлення і ще 3-5 днів на власне доставку… це означає, що відправлять, мабуть, останньої секунди 24-го, і приїде хіба на сам кінець місяця, якщо не в перших числах жовтня =( а до того часу — непозбувна бентега.

p.p.p.s. та невже ж нарешті в дорозі?! завтра ввечері чекатиму.

замовив garmin vivoactive 3

p.p.p.p.s. він приїхав! перші враження дуже позитивні. випробую — щось напишу, можливо.

замовив garmin vivoactive 3