garmin vivoactive 3: найперші враження

| щоденник, гаджети, біг

отримав годинника вчора в обід. одразу ж підключив до connect’а на телефоні, переключив усі повідомлення з pebble на нього. трохи погрався, пробуючи різні циферблати та інші «бантики», налаштував будильник. вранці перед роботою — пробігся (вперше, до речі, побачив здоровезного єнота на нашому «болоті», але не встиг сфотографувати). в конторі ще трохи побавився налаштуваннями — зокрема, замінив стандартні віджети для бігу, ровера та плавання на «панельки» dozen.

зображення

перші враження — вельми позитивні. все подобається: габарити, форма, матеріяли, якість, екран тощо. тож, насправді, навіть нецікаво писати щось. зачекаю і ще повипробую — а ну ж, як знайдуться цікаві недоліки, тоді й напишу?

зображення

батарея

я отримав годинник (22 вересня, 15:00) з батареєю 75%. щойно (24 вересня, 14:15) поставив на зарядку з батареєю 15%. за цей час я чимало погрався з налаштуваннями і тактильним екраном (увімкнена підсвітка), записав дві пробіжки й невеличку поїздку на велосипеді (разом 130 хвилин запису gps в «розумному» режимі). навряд чи можна робити висновки з цих -60% за 2 доби, хоча це також показник.

на заряджання від 15% до 100% знадобилося трохи більше години (67 хвилин):

  • 14:15 — 15%
  • 14:30 — 42% (+27%)
  • 14:45 — 69% (+27%)
  • 15:00 — 89% (+20%)
  • 15:15 — 98% (+9%)
  • 15:22 ― 100%

точність gps

чимало нарікань в оглядах бачив щодо буцім невисокої точності gps; на форумі garmin хтось писав про похибку 16% відносно іншого годинника garmin, і зробив висновок: «useless for running». я вважаю таку реакцію смішною.

справді, під час першої пробіжки годинник записав на 10% менший кілометраж (і, відповідно, таку ж похибку в підрахунку всіх похідних характеристик) відносно запису за допомогою додатку strava на смартфоні.

розбіжність між strava (ліворуч) та vivoactive

але не все так однозначно!

  • спортивний годинник з gps не є прецизійним вимірювальним інструментом;
  • я робив запис «з коробки» — в «розумному» режимі (координати пишуться не щосекунди, а залежно від активності, відслідковуються лише супутники gps, але не glonass/galileo) ― він відомий тим, що дещо жертвує точністю заради автономності;
  • головне! перевірка відстані за фотографією місцевості в гугломапах з великою кількістю точок дала «цифру», значно ближчу до результату vivoactive, ніж до strava на смартфоні.

перевірка відстані за гугломапами

тож побігаю ще і поміряю з різними налаштуваннями, суто з інтересу. тому що, насправді, див. пункт перший: це не прецизійний метричний інструмент, і для мене навіть 10% похибки не так важливі, як можливість бачити тренди темпу, каденції та пульсу, і загальний мотиваційний ефект: головне — бігати, а не міряти.

p.s. додав мітки (теми) до сторінок; перевіряю, чи працюють… так!