консольний кабель для linksys srw2024, без паяльника

| щоденник, підказки, комп'ютери

декілька тижнів тому придбав на kijiji задешево гігабітний комутатор cisco/linksys srw2024, бо в шлюза linksys ae8300 лише чотири порти lan — «іграшкам» у стійці робиться тісно. пристрій старенький і відносно простий, але має купу переваг порівняно зі звичайним свічем для дому:

  • гарно монтується в стійку 19”, без додаткових фальшпанелей;
  • не зовнішній, а правильний вбудований блок живлення зі стандартним роз’ємом;
  • 24 гігабітних порти (і два sfp);
  • прихована, але доступна консоль cisco, і чимало «дорослих» функцій.

але є одне «але»: комутатор б/у, ані адреси, ані логінів/паролів для адміністрування немає, і єдиний спосіб все скинути до заводських налаштувань — зайти через консоль. і як я не пробував — ніяк… хтось в тенетах казав, що потрібен нуль-модемний кабель мама-мама — я мав два кабелі, два різних адаптери usb до rs232/db9, ще й пробував напряму com-порти двох різних серверів… але дзуськи: порожня консоль.

але хто навчався в совєцькому виші за часів, коли rs232 був дивом технологій, так просто не здається: десь на serverfault’і хтось згадував, що «пробився» не нуль-модемним перехрещеним кабелем, а прямим, з розпіновкою 2—2, 3—3, 5—5? знадобилося порізати один (старий) кабель usb, який дав три ізольованих жили і шість відрізків ламбрикена — і маємо консоль cisco на екрані.

зображення

зображення

зображення

зображення

зображення

зображення