нові забавки: два dell poweredge r210 і apc smart-ups

| щоденник, сервер, комп'ютери

от чому я не можу стриматися, коли під руку трапляється якась «залізяка»? адже ж все маю, нічого більше не треба? але цього разу задурно отримав два маленьких (гаразд, не маленьких, але тоненьких) серверочки dell poweredge r210 другого покоління, і за дуже малі гроші знайшов apc smart-ups 1500.

із ups’ом все зрозуміло й просто: всі чотири акумулятори, на жаль, в сміття (вольтметр показує 10 в принаймні на одному), вже замовлено нові (по 7 аг має бути досить для мене), — і він стане в стійку, замінивши «дитячий» back-ups 750. питання живлення для мого маленького «обчислювального центру» буде закрите надовго (аж поки не захочеться погратися з сонячними батареями, хаха!)

apc smart-ups 1500 і один dell r210

з серверами складніше. я маю 4x 8 гб і 2x 2 гб пам’яті для них на двох; кожен має по одному hdd 500 гб і по 4 мережеві інтерфейси, тож… наразі є думка встановити proxmox на обидва й підняти кластер proxmox із трьох машин: на двох r210 крутити віртуалки, а на тому, що вже є (hp compaq 8100 з беклейном на 6 дисків), тримати сховище.

навіщо? не знаю… аби було (плюс трішки додаткового досвіду в резюме)?